پارکت لمینت HDF

پارکت لمینت (laminate) با نام اختـصـاری HDF محصولی صنعتی و غیر طبیعی است که  از الیاف چوب فشرده (High Density Fiberboard) می باشد که به اشتباه با نام پارکت دربازار عرضه می شود ، HDF اچ دی اف
نوعی کفپوش چوبی است که عموما در فضاهای داخلی و دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد و طی فرایند فیبر سازی با بیشتر کردن میزان فیبر، چسب و فشار در حین تولید اوراق سنگین تری با چگالی بالای ۸۰۰ کیلو گرم بر متر مکعب تولید می‌شود. که باعث افزایش استحکام آن می شود.

 
 
 
 
 
 
 
کیفیت لمینت با AC نشان داده می شود که نشان دهنده ضریب سایش (ساییدگی) لمینت است که هر چه بالاتر باشد، لمینت کمتر خش برمی دارد. لمینت های موجود در بازار اکثرا با ضریب AC  مختلف ارائه می شوند :

AC1 و AC2:
معمولا ضریب ساییدگی پایینی دارند و به راحتی خش برمی دارند. اگر لمینتی که خریداری می کنید دارای این AC بود، در جابجایی مبلمان روی آن دقت کنید و با کفش روی لمینت راه نروید. از این لمینت ها در فضاهای کم تردد مثل اتاق خواب استفاده می شود.میزان ساییدگی پارکت AC

AC3:
ضریب ساییدگی نسبتا بالایی دارد و برای کاربرد مسکونی که معمولا بدون کفش روی آن راه می روند، مناسب است. به لمینت هایی با این ضریب ساییدگی لمینت ضد خش می گویند. ولی این بدان معنا نیست که لمینت به هیچ وجه خش برنمی دارد. ولی مقاومت و دوام آن خیلی بالاتر از لمینت های AC1 و AC2 است.

AC4:
بالاترین ضریب سایش لمینت در حال حاضر AC4 است. به همین دلیل اگر قرار است لمینت در فضای اداری یا تجاری استفاده شود که افراد با کفش روی آن راه می روند، بهتر است لمینت AC4 به کار ببرید. از لمینت های ۸ میل AC4 در فضای مسکونی هم استفاده می شود که دوام و کیفیت بالایی دارد. به این لمینت ها، لمینت ضد خش هم می گویند.
 

قسمتهای تشکیل دهنده پارکت :
 
1- لایه  شفاف رویی ( TRANSPARENT) آغشته به اکسید آلو مینیم اشباع شده همراه با رزین خاصی می باشد که باعث زیبائی و شفافیت وعدم ایجاد هر گونه خراش، سایش و نفوذ رطوبت به مغز HDF میشود پارکت اچ دی اف HDF که میزان ضخامت این لایه میزان مقاومت در برابر سایش برای استفاده های مختلف را تعیین می کند.

2- لایه دوم  یا دکوراتیو از جنس کاغذهای ملامینه می باشد که در هنگام تولید در میان لایه بالائی و لایه اصلی (HDF) قرار میگیرد که همان نقش پارکت محسوب می شود . طرحهای گوناگون در لمینت ها به جهت وجود همین لایه می باشد که تعدد طرح و رنگ مناسب  برای سلیقه های مختلف است.

3- لایه اصلی و سوم HDF بوده که قسمت اصلی ساختمان پارکت می باشد HDF تخته های فیبری با دانسیته بالا میباشد. HDF با توجه به فشردگی بسیار بالائی که دارد ( حدود ۸۸۰ کیلوگرم بر متر مکعب) استحکام فوق العاده  را به مشتریان ارمغان می دهد.

4- لایه  چهارم یا تحتانی که از ترکیب رزین و یک لایه عایق تشکیل شده است. وجود این لایه موجب عدم انحناء پانل به سمت لایه فوقانی و تا حدودی مانع نفوذ پذیری رطوبت به بخش های فوقانی تر می باشد.
 
 

از مزایای پارکت لمینت اچ دی اف میتوان به موارد ذیل اشاره کرد :

1 - توسط شیارهایی که به آنها کلیک گفته می شود و دور تا دور لمینت ها وجود دارد، به صورت نر و ماده در یکدیگر قفل می شوند. افزایش سطح کار، باعث بیشتر شدن وزن لمینت های در هم قفل شده می شود وclick system همین وزن، یکی از عوامل نگهدارنده لمینت ها بر روی کف بدون استفاده از چسب می باشد. همچنین چفت شدن کامل درزها مانع نفوذ رطوبت و در نتیجه باعث ماندگادی بالا می شود.

2 - به علت عدم استفاده از چسب در نصب پارکت لمینت، کف اتاق صدمه نمی بیند واگر بنا به دلایلی بخواهیم پس از مدتی لمینت ها را جمع کنیم، بدون اینکه کوچکترین آسیبی به سطح زیرین وارد شود، می توانیم این کار را انجام دهیم. بدین ترتیب پارکت لمینت ها قابلیت انتقال پذیری به محلی دیگر تا چندین بار پس از نصب را دارند .
 

3 - پارکت لمینت به علت فومی که قبل از نصب در زیر آنها پهن می شود، پس از اجرای کامل، تا حد زیادی از انتقال صدا به طبقه زیرین جلوگیری می کنند.

4 - فوم زیر پارکت لمینت ها علاوه بر عایق صدا، عایق حرارت و برودت نیز می باشد.

5 - لمینیت نسبت به خاکستر و آتش سیگار بسیار مقاوم است.

6 - لمینیت نسبت به اجسام نوک تیز و ساییدگی بسیار مقاوم است.

7 - سرعت نصب و اجرای پارکت لمینت بسیار بالاست.

8 - نظافت و نگهداری آست و عدم نیاز به ساب و لاک

9- بخاطر وجود بعضی از مواد پلاستیکی موجود در آن مانع از خوردگی‌های موریانه‌ایی و حشراتی و باعث عدم رشد حشره کپک و قارچ  می‌شود.سمپل پارکت / طبف  رنگ پارکت

10- بسیار مقرون به صرفه تر از دیگر مصالح ساختمانی مانند سنگ و سرامیک و ... می باشد.

11- دارای طرح ها و رنگهای متنوع بوده که انتخاب را برای مشکل پسندان آسان می کند .
 
 
 
چگونه پارکت لمینت مناسب انتخاب کنیم ؟

عوامل متعددی بر روی این مساله تاثیر گذار خواهند بود از جمله :

1- میزان تردد بر روی کفپوش ، که هرچه تردد بالاتر باشد باید از کفپوشهایی با کیفیت بالا استفاده شود.
2- رنگ و طرح  مساله بعدی است ، اگر فضای معماری شما روشن است بهتر است از کفپوشهای تیره استفاده کنید و در صورتی که فضا تیره است از کفپوشهای روشن استفاده کنید و حتما رنگ قرنیز بکار رفته شده با کفپوش همخوانی داشته باشد ، بهتر است برای فضایی که  از پارکت لمینت استفاده  شده از قرنیز چوبی استفاده کنید.
3- کیفیت و دوام بالا بسیار مهم است پس حتما از عرضه کننده بخواهید پروژه های اجرا شده خود که ترجیحا چندین سال از اجرای آنها گذشته است را به شما نشان بدهند ، عدم باز شدن درزها عدم باد کردگی و عدم تغییر رنگ از نکته هایی هستند که باید در پروژه های آنها مدنظر قرار دهید .

در چه فضاهایی از پارکت لمینت استفاده کنیم ؟

عموما پارکت لمینت ها در فضاهایی استفاده میشود که طراح میخواهد نوعی گرما به فضا ببخشد ، و فضا را قدری صمیمی تر کند وعمدتا در فضاهای مسکونی پرکاربردتر است به خصوص در کف اتاق خواب ها ، همچنین هرکجا احتیاج باشد که اندکی از حس صنعتی فضا کاسته شود و حس طبیعت به آن اضافه شود ، به یاد داشته باشید که در فضاهای مرطوب بهترین گزینه استفاده از کفپوشهای پی وی سی است .

قیمت پارکت

پارکت های موجود در کشور به دو دسته داخلی و وارداتی تقسیم میشوند و عوامل متعددی بر قیمت پارکت تاثیر گذار است ، هرچه مواد به کار رفته شده در پارکت مرغوب تر باشد  و سطح ساییدگی بالاتر باشد قیمت پارکت بالاتر خواهد بود ، و حتما قبل از خرید  باید استعلام میزان موجودی فروشنده با متراژمورد نیاز گرفته شود